4 съвета за подготовка на водопроводната система за зимата

Сега, когато дните стават все по-къси, а нощите – все по-дълги, е идеалното време да подготвите водопроводната си система за зимата. Всяка промяна на сезоните се отразява на водопроводната система в дома ви. През зимата водопроводната система на дома ви е много податлива на замръзване на тръби, спукване на тръби и наводнения. Тази зима използвайте тези 4 най-добри съвета за водопроводната система през зимата.

Предотвратяване на замръзнали тръби

тръби за ремонт

През зимата температурата пада значително и водата в тръбите може лесно да замръзне. винаги оставяйте струйка вода да тече през главния кран и оставяйте вратите на шкафовете отворени през нощта, за да може топлината да достигне до тръбите. ако отоплението ви е включено на постоянна ниска температура, ще се уверите, че тръбите ви винаги са затоплени, за да се предотврати замръзването на водата.
Ако тръбата се спука, трябва незабавно да спрете водата в дома си и да се обадите на професионалист.
Изолация на тръбите

Как да изолираме тръбите за гореща вода – идеи за зелен живот

За да предотвратите замръзване на тръбите, е добре да ги изолирате. използването на пенопластова подложка или изолационна лента върху тръбите ще предотврати замръзването им. на всеки няколко дни не забравяйте да проверявате тръбите в мазето или в малко използваните части на къщата, за да се уверите, че не се натрупва лед или замръзване или не се появяват пукнатини.
Предотвратяване на запушването на канализацията
Как да разберете дали имате запушен отводнителен канал

Трите неща, които никога не бива да се слагат в кухненската мивка или в контейнера за боклук, са мазнини, масла и грес. бял оцет и вода или сода за хляб и вода са чудесни, безопасни за употреба решения. Винаги не забравяйте да включите и пуснете вода в контейнера за боклук за около 15 секунди преди и след използването му, за да изплакнете напълно всичко, което е останало в него. ако не можете да решите проблема, обадете се на нашите специалисти.
Предотвратявайте авариите на нагревателите за топла вода.

Най-лошото нещо, което може да се случи, когато отивате да си вземете душ през зимата, е нагревателят за гореща вода да не работи. ако живеете в населено място с твърда вода, в резервоара ви може да се натрупат утайки, които причиняват появата на ръжда вътре. Ръждата може да се отрази на вземането на душ, пиенето и готвенето. Ще трябва да източите бойлера си, за да отстраните натрупаните вътре утайки. Ако бойлерът ви е стар и се образува ръжда, може би е време да инвестирате в подмяната му.

Предотвратявайте авариите на уреда, като редовно го подлагате на професионално обслужване.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *